Wie zijn we?

‘Wolk in mijn hoofd’ is een initiatief van het Gents Netwerk voor Perinatale Mentale Gezondheid. Het netwerk wil de preventie, detectie en behandeling van mentale gezondheidsproblemen tijdens de zwangerschap tot één jaar na de bevalling verbeteren en heeft hierbij aandacht voor de bredere psychosociale context van de zwangere of bevallen vrouwen en een goede samenwerking tussen de verschillende gezondheidswerkers en instellingen.

 

Prof Award 2018 – Medical Innovation

Het Gents Netwerk ontwikkelde in 2018 de richtlijn ‘Screening en detectie van perinatale mentale stoornissen: Richtlijn als leidraad voor het ontwikkelen van een zorgpad’ in opdracht van en met steun van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen. Deze richtlijn werd bekroond met de Prof Award 2018 – Medical Innovation, die samen met de opbrengst van de campagne #voorhaar van Music for Life de opmaak van het filmpje en de website mogelijk maakte.

Steun ons!

De VZW Wolk in mijn hoofd werd in november 2019 opgericht en telt 10 leden: Friedl Teirlinck (voorzitter), Klaas Bauters (secretaris), Magaly Buyle (penningmeester), Rita Van Damme, dr. Caroline Vogels, prof. Gilbert Lemmens, Elke De Witte, Delphine Heyse, Evy De Bock en Hanne Devos.

 

Wil je onze VZW steunen? Dat kan! Maak met jouw steun het verschil voor mama’s met mentale problemen in de perinatale periode door te storten op BE20 0018 7722 7256